Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szűrés
Gyártó
Tipus
Látogató számláló
3
2
0
9
5
5
8
Fizetési megoldás
Partnereink

Full HD biztonsági kamerák

Főkategória >Biztonsági kamera >Full HD biztonsági kamerák

Full HD biztonsági kamerák analóg és IP rendszerekhez

A biztonsági rendszerek piacán az elmúlt években robbanásszerű fejlődés történt, ahol a Full HD biztonsági kamerák egyre inkább átveszik a helyet a régebbi, rosszabb felbontású egységektől. Bár a Full HD képesség először az IP kamera termékek számára volt elérhető, a Dahua 2012-es fejlesztésével ez a felbontás elérhetővé vált a CCTV kamera rendszereknél is. Az analóg biztonsági kamerák esetében ma már többféle szabvány támogatja az 1080P-s felbontást, legyen szó AHD, TVI vagy CVI eszközökről.

Mit jelent a Full HD?

A Full HD az 1980x1080 pixeles felbontást jelenti, melynek köszönhetően mindegy egyes kép a két érték szorzatának megfelelő, 2073600 pixelből épül fel. Ez már lehetővé teszi, hogy korábban sohasem látott minőség jelenjen a biztonsági kamera felhasználásakor,  éles képpel és kiváló részletességgel. Egy ilyen rendszer alkalmas arra, hogy akár az illetéktelen behatolók arcképét, akár a közlekedésre használt rendszámot is tökéletesen rögzítsük.

Amennyiben a kamerák képét asztali DVR rögzítő tárolja, ott ügyelni kell arra, hogy ez az eszköz is képes legyen kezelni a Full HD minőségben érkező adatfolyamot. Ellenkező esetben bár a megfigyelő kamera jó minőségű videót továbbít, a rögzítőről visszaolvasva már romlik a kép részletgazdagsága vagy élessége.


Sorrend:

 

prev
12
next

A Full HD kamerák az analóg és az IP alapú rendszerekhez is elérhetők

Bár a Full HD felbontás az IP kamera piacon jelent meg először, azonnal hatalmas népszerűségre tett szert. Nem is volt kérdés, mi ennek az oka, hiszen a korábban sokszor elmosódott és szemcsés képek egy csapásra tükörélessé válhattak.

A Dahua úttörő munkájának és a sorra alakuló startupoknak köszönhetően azonban a technológia fogadására hamar felzárkózott az analóg CCTV kamera is. Emiatt ma már nem kell a teljes rendszert kukázni, hogy egy 1080p kamera tulajdonosává váljunk, elég a régi kamerákat kicserélni. Még a kábelezés is maradhat, hiszen az analóg kiépítésnél továbbra is koaxiális kábelek továbbítják a jeleket.

A technológia fejlődése azokra is gondolt, akik a már meglévő CCTV kamera rendszerük mellé szeretnének IP kamerákat telepíteni. Az úgynevezett hybrid DVR felvevő egységek például kiválóan tudják kezelni a kétféle típust, így elegendő a gyenge felbontású analóg kamerákat modern AHD kamerára cserélni, és kiépíteni a párhuzamos digitális rendszert. A 8- vagy 16 csatornás hybrid DVR rögzítők tökéletesen fogadni tudják a Full HD biztonsági kamerák által biztosított adatfolyamot.

Full HD biztonsági kamerák – az analóg vagy az IP rendszerek a jobbak?

Mindkét területnek megvannak a hívei, míg az IP kamerarendszerek egyesek szerint modernebbek, addig néhány esetben észrevehető náluk valamekkora késleltetés, ami nem jellemző az analóg biztonsági rendszerekre. Új kiépítésnél mindenki a neki megfelelő módszert választhatja, meglévő telepítésnél viszont alkalmazkodni kell a már létező elemekhez, és át kell gondolni a költségeket is.

Az Őrködő.hu webáruház kínálatában megtalálható Full HD biztonsági kamerák egyaránt megfelelnek az analóg és az IP rendszerek igényeinek, így Ön a saját terveihez megfelelő terméket tudja kiválasztani. Amennyiben segítségre lenne szüksége a legjobb kamera megtalálásához, vegye fel velünk a kapcsolatot, és az Öntől kapott infók alapján javaslatot teszünk az eszközre.

Full HD biztonsági kamera, kamerák


Webáruház készítés