Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
ELÉRHETŐSÉGÜNK

Kapcsolat, műszaki segítség 

Tel: 0620 379-2733

orkodowebaruhaz@gmail.com

Kategóriák
Szűrés
Tipus
Partnereink
Látogató számláló
3
1
6
0
9
0
2
Fizetési megoldás

Digitális alkoholszonda

Főkategória >Digitális alkoholszonda

Sorrend:


Digitális alkoholszonda beépített fújófejjel vagy LCD kijelzővel 

 Alkoholszonda kategóriában több választható készülék alternatíva is megtalálható, ami a kilégzett levegő alkoholtartalmának mérését szolgálja. A digitális készülékek egyik legnagyobb előnye, hogy több alkalommal is felhasználhatóak, és akár ipari felhasználásra is alkalmasak mint előteszter. Az alkoholszondák további kiegészítő lehetőséggel is fel lehetnek szerelve, mint például a digitális LCD óra.

 

Alkoholteszter a hétköznapi és az ipari felhasználásig

 

Az alkoholszondákat mindenki igényeihez igazodva alakítottuk ki, legyen szó sima ráfújós, fújófejes és akár cserélhető fújófejes változatról. Funkciójukat tekintve, mindegyik ellenőrzés céljából használható.


Az alkoholszonda a vérünkben megtalálható alkoholszintet mutatja ki, mely használatakor eldönthetjük, hogy alkalmasak vagyunk vezetésre és munkavégzésre. Ügyeljünk arra, hogy az alkohol fogyasztása után várjunk legalább fél órát a mérés előtt, hogy a szondát ne tegyük tönkre a magas koncentrációjú alkohol gőzzel.


Ipari használatra főként a fújófej nélküli, illetve a cserélhető fújfejest ajánljuk higiéniai szempontból. A cserélhető fújófejes alkoholszondához további fújófej vásárlására is van lehetőség.

 

Alkoholszonda bolt: Budapest VII. ker. István utca 41-43 sz. alatti üzletünkben megtekinthető és megvásárolható.

INFO: 061 794-3775

Digitális alkoholszonda termékek az Őrködő.hu webáruház kínálatában

Az alkohol alattomos szer, hiszen úgy is befolyásolhatja az ítélőképességünket, hogy azt nem érezzük. A felszívódása ráadásul minden embernél más, így csak általánosságban lehet meghatározni, mennyi idő alatt ürül ki belőlünk.

A digitális alkoholszonda egy kiváló megoldás arra, hogy ellenőrizzük az alkohol szintjét a szervezetünkben, miközben nincs szükség hatóság bevonására. Felhasználható munkahelyeken, de akár otthon is, ha este túl későn gurult le az utolsó üveg sör, és nem vagyunk biztosak, vezethetünk-e már.

Milyen következményei lehetnek az ittas vezetésnek?

Magyarországon ma a zéró tolerancia elve érvényesül az ittas vezetéssel szemben, ezért jó, ha mindig nálunk van egy elektromos szonda. Teljesen mindegy ugyanis, hogy mit hiszünk, a rendőri igazoltatás során a mért adatok lesznek perdöntőek. Ilyenkor nem számít, ha úgy gondoltunk, hogy már kiürült belőlünk az alkohol, a rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége.

Amennyiben felmerül a gyanú, hogy alkohol lehet a szervezetünkben, érdemes az elektromos alkoholszonda segítségével tesztelni. Ha már ittunk, mindenképp büntetés lehet a vége, vagy közigazgatási eljárást indítanak ellenünk rajtakapás esetén, vagy bűncselekménynek számít.

Azért is hasznos eszköz egy digitális szonda, mert nem csak egy rendőri igazoltatás lehet az alkoholfogyasztás utáni legnagyobb problémánk. Ha balesetet okozunk, akkor súlyosbító körülményként merül fel az ittasság, ugyanis alkoholt fogyasztani nem lehet véletlenül, ezért szándékosnak fogják tekinteni. A felelősségünk akkor is felmerülhet, ha a balesetet a másik fél idézi elő, hiszen a bíróság ilyenkor azt fogja vizsgálni, csökkenthetőek lettek-e volna a következmények, ha nincs alkohol a szervezetünkben.

Azt is jó tudni, hogy a legtöbb biztosító kizárja az olyan balesetből eredő kompenzációt, amelynek alkoholos állapotban voltunk részesei. Ha a Casco terhére szeretnénk kártérítést, és kiderül az ittasság, akkor a biztosító el is utasíthatja az igényünket. Ha pedig másnak okozunk kárt, akkor a biztosítónk kifizeti neki a megítélt összeget, de az alkohol miatt rajtunk fogja behajtani - ezért is fontos a digitális alkoholszonda, hiszen egy rövid teszttel sok fejfájástól kímélhetjük meg magunkat.

Mire kell figyelni a digitális alkoholszonda használatakor?

A digitális alkoholszonda legfontosabb tulajdonsága, hogy legyen bármilyen hatékony is az eszköz, nem helyettesítheti a hivatalos méréseket. Munkahelyen is felhasználható előteszterként, ezzel meggyorsítva az ellenőrzést.

A sokféle kivitel változatos működési móddal társul, van olyan termék, melyre elég ráfújni, másoknál a klasszikus fújófejet kell megfújni, a cserélhető fejes modellek kiválóan alkalmasak arra, hogy még a pandémiás időszakban is higiénikusan le lehessen ellenőrizni több munkatársat.

Az elektromos szonda strapabíró kialakítású, arra azonban érdemes figyelni, hogy heccből vagy kíváncsiságból közvetlenül az alkoholfogyasztás után ne használjuk, ugyanis ekkor még sokkal tömörebb a leheletben az alkohol gőze, ami egyes modelleknek árthat is.

Tápellátás

Az alkoholteszterek 2-3 db AAA típusú alkáli elemmel működnek.

 

Alkalmazási területük:

  • Digitális alkoholszonda

  • Alkoholszintmérő

  • Digitális alkoholszintmérő

  • Alkohol teszter

  • Digitális alkohol teszter 

  • LCD órával

  • LCD órás alkohol teszter