Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szűrés
Gyártó
Tipus
Látogató számláló
3
2
0
6
9
2
1
Fizetési megoldás
Partnereink

Tolókapu mozgató


Sorrend:


Elektomos kapu-Tolókapu mozgató rendszerek - Szettek Őrködő.hu webáruház kínálatában

 

Az elektromos kapu tolókapuk főként a nehezebb kapukhoz vannak. A tolókapu rendszert azoknak ajánljuk, akik nem tudják megoldani a "szárnyas nyitási" lehetőséget, így csak fogaslécre és egy motorra van szükség, mely oldalirányba mozgatja a kapunkat.

A tolókapu az egyik leggyakrabban használt kapunyitási módszer, mivel akkor is felszerelhető, ha az utcafront felé nincs nagy hely. Az oldalirányba elmozduló szerkezet esetében nem kell attól félni, hogy rányitja a kapuszárnyakat egy elhaladó járműre vagy valamilyen módon balesetet okoz.

A tolókapu mozgató szett komplett megoldást kínál a nyitásra, hiszen része a tolókapu motor és a többi alkatrész is. A megvásárlásával már csak neki kell állni a szerelésnek, és rövid időn belül munkára készen áll ezt a modern berendezés.

Mit tartalmaz egy tolókapu motor szett?

A szettek tartalma árucikkenként eltérő, hiszen így mindenki kiválaszthatja magának a legjobb megoldást. Ami biztos, hogy a tolókapu motor nélkül nem működne a rendszer, ezért ez minden esetben megtalálható a csomagban.

Emellett általában nem hiányozhat a fotocella, a rádióvevős vezérlő és a távirányítók sem. Kiviteltől függően bekerülhet még a szettbe a villogó, illetve fém vagy műanyag fogaslécek.

A tolókapunyitó motor esetében mindig meg vannak határozva a műszaki paraméterek, amikre figyelni kell. A működési feszültség a legtöbb esetben 220 Volt, és azt is mindig részletezi a gyártó, hogy milyen tömegű kaput tud mozgatni még az egység.

Apró vacaknak tűnik, de nagyon hasznos dolog a távirányító, amire általában csak akkor jövünk rá, amikor kifogy belőle az elem. Társasházaknál például megoldható a használatával, hogy a kapu addigra már nyitva álljon, mire oda hajtunk az autóval, így nem kell hosszú másodpercekig a földszinti lakók ablaka alatt kipufogni. Ugyanez a helyzet az utcáról érkezve, ahol a forgalom fenntartása nélkül lehet behajtani a garázsba.

A villogóval ellátott tolókapú mozgató szettek még biztonságosabbnak számítanak, két fontos dologban is segítik az éppen kihajtó járművet. Már az is életbevágó, hogy a járdán sétáló gyalogosoknak mutatja az közlekedő autó veszélyét, ezáltal elkerülhetők a gázolásos balesetek.

Ami hasonlóan fontos, hogy az utcában közlekedő többi jármű is értesül arról, hogy akadályra számíthatnak. Napjainkban, amikor a kapubeállókat rendszeresen körbe parkolják, az utakon pedig a megengedett sebességnél sokkal gyorsabban hajtanak, komoly segítséget jelent a villogó az autósoknak.

Milyen a jó tolókapunyitó motor?

A tolókapunyitó motor akkor a legjobb, ha megfelelően képes ellátni a feladatát. Mindenképpen hozzá kell méretezni a kapu súlyához, ezen nem szabad spórolni. Kapucsere vagy átépítés esetén pedig figyelemmel kell lenni a tolókapu mozgató szett elemeire. Mivel ez a berendezés nagyon sokáig tudja ellátni a feladatát, így inkább a kapunál érdemes kompromisszumokat keresni, és nem a motort túlterhelni.

Léteznek nagyobb teherbírású tolókapuk is, ezek társasházaknál vagy gazdasági épületeknél jöhetnek jól. Amennyiben nagyméretű járművek közlekednek ki és be, akkor az ezeknek megfelelő szettek között kell körül nézni. Szintén ez a helyzet, ha a kapu nem hosszú, hanem robusztus, ilyenkor szintén az erősebb motorral ellátott modellek láthatják el a kívánt feladatot.

Amennyiben Ön tolókapu mozgatásához keres szettet, keressen fel minket az elérhetőségeinken, ahol szívesen segítjük kiválasztani a felhasználási módhoz legjobb terméket!


Webáruház készítés