Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szűrés
Tipus
Látogató számláló
3
2
0
6
9
2
1
Fizetési megoldás
Partnereink

Szárnyaskapu mozgató

Főkategória >Elektromos kapu - sorompó >Szárnyaskapu mozgató

Sorrend:


Szárnyaskapu mozgató szettek rendszerek az Őrködő.hu webáruház kínálatában

Ezek a kapunyitó rendszerek főként kétszárnyas és sima szárnyas kapuk nyitására alkalmasak. Legyen szó kovácsoltvas, vas, vagy akármilyen kapuról, az itt található rendszerekből biztosan talál megfelelőt.

A szárnyaskapu az egyik leggyakrabban felhasznált kapunyitási módszer, hiszen a tolókapuval ellentétben nincs szüksége nagyobb helyre oldalirányban. A megfelelő méretű motor felszerelésével az áthaladási folyamat könnyen automatizálható, ezért nem kell folyamatosan kiszállni a járműből a zár feloldására.

A kétszárnyú elektromos kapunyitó szett számos helyen felhasználható, legyen szó családi házról, társasházról, középületről, irodaházról vagy telephelyről. Ellentétben a sorompókkal, a masszív kapuk komolyabb védelmet is nyújtanak a behatolók ellen.

Mit tartalmaz egy szárnyas kapunyitó szett?

A szettek összetételek változó lehet, hiszen a vásárlók minden árkategóriában találhatnak megfelelő terméket. A szárnyaskapu motor azonban nem maradhat ki, hiszen ez végzi a munka oroszlánrészét.

A 2 szárnyas kapunyitó szett esetében speciális kialakítást kapott, hiszen mindegyik szárnyat önállóan kell mozgatni. Ez az egyedi tulajdonság egy nagyon hasznos extrát is lehetővé teszi, a kiskapuként történő használatot. Ennél csak a szárnyak egyike nyílik ki, ahol gyalogosként be lehet haladni.

A szettekben megtalálhatók még a fotocellák, melyeket a megfelelő helyekre kell felszerelni, hogy érzékeljék a jármű áthaladását. Ezek gondoskodnak arról, hogy miután az autó sikeresen beparkolt, az automatika zárja a kapukat.

Szintén nagyon hasznos kiegészítő a távirányító, hiszen ezzel még kényelmesebbé tehetjük a használatot. Elegendő jelet adni ahhoz, hogy a szárnyas kapunyitó már meg is indítsa a nyitási procedúrát.

Társasházaknál azért szeretik a távirányítókat, mert az udvar hátsó részéből is vezérelhető a kapu, így nem kell a földszinti lakók ablaka alatt kipufogni, míg szabaddá válik az út. Hazafelé tartva pedig akkor sem tartja fel a forgalmat a behajtó jármű, ha a kapu előtt nem lett kialakítva beálló.

A szárnyaskapu mozgató automatika mellett számos szett villogót is kapott, ez akkor aktiválódik, amikor a kapu nyílik. Kétféleképpen is segítheti a balesetvédelmet, a legfontosabb, hogy az épület előtt sétáló gyalogosok erős vizuális jelet kapnak a veszélyhelyzetről.

A másik előny inkább a kihaladó autóst védi. A villogó már messziről látszik, ezzel felhívja a többi közlekedő figyelmét, hogy egy másik járművezető hajthat eléjük. Amikor manapság a legtöbb kapubeálló körbe van parkolva, az utakon pedig jóval a megengedett sebesség felett hajtanak, hatalmas segítség lehet ez a jelzőeszköz.

Milyen a jó szárnyaskapu motor?

A kétszárnyú kapunyitó motorok esetében is elmondható az az alapszabály, hogy az a modell jó, amelyik tökéletesen ellátja a feladatát az adott helyzetben. Ennek kiderítésére persze tudni kell pár dolgot, az egyik legfontosabb, hogy milyen nehéz a mozgatni kívánt kapu. A másik fontos paraméter a kapuszárnyak mérete, mivel ezt a két adatot minden gyártó megadja a specifikációk résznél.

Ha a kapu nagyobb, mint ami a kétszárnyú elektromos kapunyitó szett leírásában szerepel, akkor másik terméket kell választani. Értelemszerűen ugyanez a helyzet, ha a szárny beleférne a méretekbe, de a kapu tömege nagyobb a megadottnál.

A villogó nem mindegyik szettnek része, de ha a motor paraméterei megfelelők, akkor mindenképpen érdemes egy ilyen biztonsági elemmel ellátott csomagot rendelni. Árban nincs nagy eltérés, a kihajtást viszont biztonságosabbá teheti.

Amennyiben Önnek még nem állt össze a kép a fejében, hogy melyik szettet választaná a szárnyaskapu nyitására, vegye fel a velünk a kapcsolatot, és szívesen segítünk!


Webáruház készítés