Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
ELÉRHETŐSÉGÜNK

BOLTUNK

1078 Budapest VII ker. István utca 41-43

Nyitva: Hétfő-Péntek 10-18-ig szombat-vasárnap ZÁRVA!

Tel: 061 794-3775

Műszaki: 0620 379-2733

Szűrés
Tipus
Garancia hónapokban
Partnereink
Látogató számláló
3
0
9
5
0
7
4

Sorompó


Sorrend:


Sorompó elektronikus vezérléssel - Sorompó karral

 

A sorompó beépített programozható vezérléssel van ellátva, valamint az univerzális sorompókar tetszés szerint állítható 4-6 m-ig. Megbízható működés, egyszerű telepítés, olcsó ár-értékarány. 

 

Felszerelésével megoldhatjuk telephelyünkön a ki-, és beléptetést, elszeparálhatunk bizonyos helyeket, főként parkolókat, parkolóházakat, cégek telephelyét, és akár kerteket is.

Balos és jobbos sorompó az Őrködő.hu webáruház kínálatában

Az Őrködő.hu webáruházban sorompók is megtalálhatók, melyek kiválóan alkalmasak a biztonsági és a beléptetési feladatok ellátására. A szettek egyaránt magukba foglalják a sorompót, illetve a hozzá illeszkedő teleszkópos sorompókart.

Milyen a jó sorompó?

A modern sorompóknak számos biztonsági előírásnak kell megfelelniük, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy az akadályt érzékelve ne záródjanak le, így megelőzhetők velük a rácsukásos balesetek.

Ez különösen akkor fontos, ha a garázsban parkoló autósok nem tartják be a szabályokat, és az előírt kilépési procedúra helyett megpróbálják gyorsan megoldani az áthaladást. Ilyenkor közvetlenül az előző autós mögött haladnak, hogy a sorompó automatikája még a lezáródás előtt észlelje a következő járművet, és ne kelljen az azonosító kártyával újra nyitni.

A napjainkban használt elektromos sorompó karok általában könnyűek, mellyel elsődlegesen az embereket védik. Míg az akadályérzékelő tökéletes arra, hogy észre vegye az újabb áthaladó autót, a pechesen időzített gyalogosok szabálytalanul aláléphetnek az éppen lezáródó karnak. Ilyenkor az automatika azonnal visszanyit, a könnyű kialakítás pedig megakadályozza a komoly sérüléseket.

A jól megtervezett sorompók tehát a lehető legnagyobb mértékben ki tudják küszöbölni az emberi hibát, a szabálytalan felhasználási módokat. Emellett természetesen a biztonságért is felelősek, hiszen a parkolót, mélygarázst, de akár egy magánház kertjét is védik az illetéktelen behatolástól. Bár filmekben néha látni, hogy a betörő áthajt a sorompó által jelentett akadályon, szerencsére ez Magyarországra egyáltalán nem jellemző.

Az elektromos sorompók gyakran egy villogót is tartalmaznak, melyek a nyitási és zárási folyamat során erőteljes fényjelzést adnak. Ezzel annak is feltűnik az akadály, aki esetleg fülhallgatót visel vagy nem figyel oda teljesen a vezetésre.

Hogyan köthető össze a sorompó a beléptetéssel?

A sorompók számos módon összeköthetők a beléptetéssel, a legegyszerűbb megoldás, ha egy RFID kártyát vagy RFID taget tartunk a leolvasóhoz, mely jogosultság esetén maga nyitja fel az akadályt. Hasonlóan kedvelt megoldás a távirányító, a legtöbb elektromos sorompó készlet tartalmazza ezt az eszközt, így akár az autóból kattintva is pillanatok alatt bejuthatunk a védett területre.

Biztonsági őrök által védett objektumoknál gyakran helyeznek el kapcsolókat az őrszobában, melyekkel a sorompó felnyitható, majd lezárható. Ez nagyon jól jön akkor, ha valaki otthon hagyja a beléptető eszközét vagy VIP vendég érkezik. Bár ritkábban, de a rendőrség, tűzoltóság vagy mentők munkatársait is be kell engedni a sorompók mögé, ráadásul ilyenkor a kapcsoló abban is segíteni tud, hogy a sorompószár folyamatosan nyitott állapotban maradjon.

Amennyiben Ön sorompó felszerelésében gondolkozik az otthonánál, munkahelyénél vagy telephelyénél, de még nem alakult ki a fejében a végleges terv, írjon egy üzenetet az Őrködő.hu webshop ügyfélszolgálatának! Szívesen segítünk kiválasztani Önnek a megfelelő sorompót, mely tökéletesen illeszkedik majd a felhasználás módjához.